БДЖ  - Пътнически превози организира атракционни пътувания с парен локомотив

...
БДЖ  - Пътнически превози организира атракционни пътувания с парен локомотив
Коментари Харесай

БДЖ прави два атракционни курса София - Банкя с парен локомотив за Деня на детето

" БДЖ  - Пътнически транспорти ” провежда атракционни пътувания с парен локомотив сред София и Банкя на 2-ри юни. Повод за самодейността е Денят на детето. Парният локомотив, който ще тегли пътническата комбинация, е създаден през 30-те години на XX век, възобновен е през 2003-та година и на 20-и септември 1989-а обслужва влака „ Ориент експрес ” при прекосяването му през България. Инициативата цели да разпространява историческото завещание на националния железопътен транспортьор.

БДЖ провежда годишно 1 или 2 сходни пътувания за жителите. Компанията поддържа 5-6 локомотива от друг вид. Един от тях е към този момент известният и извънредно мощен локомотив " Баба Меца ". Той е бил предопределен за товарни композиции, които са се движели в кръстосан терен.

На 2-ри юни възобновеният за придвижване парен локомотив от серия 01.23 ще направи два курса сред София и Банкя с пътническа комбинация от пет вагона. Първият трен от София до Банкя ще тръгне от Централна гара София в 09:50 часа, а в противоположното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Банкя в 13:10 ч. Вторият трен от София до Банкя ще замине от София в 14:30 и ще се върне, потегляйки от гара Банкя в 17:30 часа. Билетите към този момент са в продажба, като още в първия ден са били разпродадени местата в три вагона от първия трен. 

Цената на билет за трен с парния локомотив сред София и Банкя е 18 лева за пътешестване в двете направления с включени непокътнати места, а децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис, без да употребяват настрана седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при закупуване на билети.

Интерес към атракционните пътувания на БДЖ демонстрират и задгранични туристи със профилиран интерес в този област. Това е артикул, основан особено за туроператорите, които вършат и цялостната организация.

Още за проявата слушайте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР